Wandelen

Te voet, met de fiets, hardlopen, slenteren…

Alles is mogelijk 🙂

18 bewegwijzerde wandelingen doorkruisen de gemeente. 4 vertrekken vanuit Marche, de anderen gaan door verschillende mooie dorpjes, waaronder Waha waar u de romaanse kerk met zijn prachtige glas-in-loodramen van Folon kunt bezoeken. De kaart is verkrijgbaar bij de VVV (€ 7,50) en kan thuis geraadpleegd worden.

Er zijn andere routes, voor alle niveaus, ook die van Trail en Famenne die u online vindt.

Slechts 450 meter van het huis, ga door een tunnel en verander van wereld : u bent bij de Fond des Vaulx. Wandel volgens uw wensen, herontdek de natuur en laat u overweldigen door de geluiden en geuren van het bos… 3 wandelingen nemen u mee naar de grotten, holtes en chantoirs die typisch zijn voor Calestienne. Er is ook de Hébert-rit, bezaaid met houten constructies voor beweging : sprongen, balans, klimmen… Een paradijs voor kinderen, die kunnen hun hart ophalen !

Probeer speleologie, rotsklimmen, maak een educatieve wandeling, leer over eetbare planten… Bent u geïnteresseerd ? Neem contact met ons op, wij kunnen het voor u regelen !

Aan de stadszijde, biedt het hart van Marche een zeer aangename wandeling, tussen mooie steegjes en gebouwen die soms uit de 16e eeuw dateren. Roadbooks zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor. Twee boekjes zijn bedoeld voor een leuke ontdekking van de stad met kinderen.

Als standbeelden en stedelijke kunst u interesseren, ga dan voor de City Glow wandeling : uitgerust met een tablet gehuurd bij de FAM of bij het VVV-kantoor verkent u de stad op zoek naar de beelden. Dankzij de Li-Fi-technilogie (communicatie door licht) onvangt u op uw tablet informatie, video’s of kleine spelletjes over elk van de standbeelden of sculpturen die u tegenkomt.

Eindekijk, onlangs, is er een intramurale speurtocht ontstaan : download de Totemus-app om hem te ervaren. Op weg om de geheime geschiedenis van Marche-en-Famenne te ontdekken !

Kinderen zullen het leuk vinden om de wandeling in het stadhuispark te beëindigen en stoom af te blazen in de grote speeltuin… tot grote vreugde van de ouders 😉

De gemeente is ook doorkruist door bewegwijzerde moutainbikecircuits van 11 tot 31 km, met verbindingen. De kaart is thuis in te zien en verkrijgbaar bij de VVV (€ 7,50). Een RAVeL brengt u rustig naar Hotton… en het is mogelijk om uw eigen route te maken om de omliggende dorpen te ontdekken met behulp van de fietsknooppunten.

Het VVV-Kantoor verhuurt elektrische fietsen. Als u wordt verleid door elektrische moutainbikes, neem dan contact op met 3B ASBL, heel dicht bij het huis !

 

Wandelen

Ontdekken

Proeven

Met het gezin

Beleef de ontmoeting en deel duurzame praktijken

Kom ons bezoeken !

Cochlea

10 Avenue de la Toison d’Or
6900 Marche-en-Famenne
Belgique

+32 497 68 68 95

Neem contact met ons op !

Per e-mail, telefoon of via de netwerken: we nemen zo snel mogelijk contact met u op.